Omgeving

 

Groede.

(Afstand 800m)

De afstand tot Groede is circa 800 meter, tot het strand circa 2,5 km. Groede is een aantrekkelijk plaatsje met een geheel gerenoveerd centrum. De nabijgelegen stranden zijn schoon en in de nabijheid zijn veel andere leuke plaatsjes te bezoeken. Het strand ligt op 2,5 km verwijderd. De weg ernaar toe eindigt bij een parkeerplaats. Bezienswaardigheden in de buurt zijn: het plaatsje Groede zelf, Breskens (visserij)Aerdenburg, Sluis, en diverse andere plaatsjes en wat verder Knokke, Brugge, Gent en Antwerpen. In Groede zijn er drie restaurants.

Breskens.

(Afstand circa 2km)

Breskens is een oude vissershaven, die tot op de dag van vandaag actief wordt gebruikt. Meer hierover vindt u in het aldaar gevestigde visserijmuseum. In Breskens treft u een veelheid aan restaurants, allerhande toeristische voorzieningen en een VVV die u kan inlichten over de vele mogelijkheden in onze omgeving. Vanuit Breskens is er voor voetgangers en fietsers een snelle bootverbinding naar Vlissingen.

Sluis.

(Afstand circa 10km)

De geringe afstand van Sluis tot de Belgische grens geeft het stadje een internationaal karakter. Het hele jaar door treft u er veel bezoekers. Er zijn veel winkels in enkele gezellige straten. Deze zijn van Pasen tot oktober alle dagen in de week geopend. In Sluis heeft u de keuze uit maar liefst 30 restaurants. De Kaai met zijn grote aanbod aan terrassen is een bezoekje waard. In de buurt vindt u ook de rond 1400 dichtgeslibte vaargeul naar Brugge, het Zwin. Ook de door prins Maurits aangelegde vestingwerken zijn interessant.

Brugge.

(Afstand circa 25km)

Brugge is een stad met een rijk verleden, waarvan nog heel veel bewaard is gebleven. Indertijd was het een centrum van de lakenindustrie en het was in de 14e eeuw het handelscentrum van Noord-Europa. Omdat zoveel bewaard is gebleven heeft het nog steeds een authentiek middeleeuws uitzicht en zijn er talrijke bezienswaardigheden en idyllische plekjes. Het is, kortom, een trekpleister met internationale allures. Als alternatief voor de auto kunt u Brugge op ontspannen wijze per boot bereiken vanuit Damme, niet ver van Sluis.

Gent.

(Afstand circa 50km)

Waar in Brugge de tijd stil lijkt te hebben gestaan weet Gent haar rijke verleden te combineren met het bruisende leven van vandaag. Ook hier veel middeleeuwse gebouwen maar ook chique winkelstraten, prachtige herenhuizen, arbeidersbuurten uit het begin van de 20e eeuw met veel studenten en drukke pleintjes, waar men op zwoele zomeravonden tot in de vroege uurtjes kan tafelen.